Logeren

Bij logeeropvang de Madelief staat centraal: kleinschaligheid, individuele aandacht, creëren van veilige omgeving voor de kinderen, vast personeel, continue toezicht en flexibele opvang die in kan gaan op individuele wensen en behoefte.

Als ouder kunt u kiezen uit verschillende soorten logeeropvang:


Bij ons aan huis in Bunschoten
Het is mogelijk uw kind bij ons thuis te laten logeren. Als ouder heeft u de flexibiliteit om de tijden en dagen van brengen en ophalen, in overleg met ons, zelf in te delen.

Tijdens het logeerweekend is er in de meeste gevallen 1-op-1 begeleiding, maar ook logeerweekenden waarbij maximaal 4 kinderen worden begeleid door twee ervaren, betrokken en vaste begeleiders worden georganiseerd. Dit biedt de kinderen herkenning en continuïteit. De logeerweekenden zijn erop gericht om kinderen een gezellige, creatieve en ontspannen tijd te bieden, waarbij individuele aandacht voorop staat.
De activiteiten die we in een weekend aanbieden zijn aangepast op het niveau van de kinderen (zie ook het kopje weekendprogramma voor een voorbeeld van een uitgebreide weekendinvulling). We letten bij het aanbieden van de activiteiten op de spanningsboog van de kinderen en zullen daarom activiteiten en rustmomenten elkaar laten afwisselen.

Voor deze logeermogelijkheid beschikken wij over verschillende hulpmiddelen ter ondersteuning van de zorg. Zo zijn er bijvoorbeeld een tillift en een douchebrancard aanwezig. De kinderen slapen apart op gezellige kamers die zijn voorzien van aangepaste bedden, babyfoons en andere benodigdheden.

 


Op een mooie huiselijke locatie
We werken met kleine groepen van doorgaans 4 kinderen per huisje, waardoor er ook hier veel individuele aandacht is voor ieder kind. De groep wordt geleid door twee ervaren, betrokken en vaste begeleiders. We bieden deze weekenden aan op een andere mooie locatie, waar alle hulpmiddelen aanwezig zijn. Tevens biedt de omgeving rondom de locatie mooie gelegenheden voor activiteiten.


Het is altijd mogelijk om andere wensen en ideeën met elkaar te bespreken. Mocht u interesse hebben in een andere mogelijkheid die hier niet bij staat vermeld, neem gerust contact met ons op om dit te bespreken, want voor u als ouders/verzorgers, broertjes en zusjes kan het best zwaar zijn. De verzorging, begeleiding en opvoeding van uw kind met een beperking vraagt veel energie. Tijd en rust om even op te laden is vaak moeilijk te vinden. Mede daarom organiseren wij logeerweekenden. Het is voor uw kind een heerlijke tijd vol gezelligheid en aandacht. In dit weekend wordt u even ontlast van de zorg en heeft u tijd om aandacht te geven aan uzelf en uw gezin.

Na het logeerweekend zit iedereen weer vol energie!